Den kollektiva manliga skulden

Blev tipsad om tidningen [url=http://www.etc.se]ETC[/url] idag och framför allt en artikel om den [url=http://www.etc.se/radikala/templates/template_89.asp?number=51822]kollektiva manliga skulden[/url].

Har lite svårt att själv ta på mig en del av den kollektiva skulden men det är också det författaren framhåller. Vi män anser att det är någon annans fel och vi inte har någon del i de orättvisor som finns mellan könen.

Ska läsa artikeln ordentligt när jag kommer hem från jobbet och se vad jag tycker då. Då ska jag kolla [url=http://www.etc.se/radikala/templates/template_89.asp?number=52295]andra kommentarer[/url] också.

Det här inlägget postades i Jämställdhet, Personligt. Bokmärk permalänken.

1 svar på Den kollektiva manliga skulden

  1. August skriver:

    Jag har också läst den artikeln och kommenterat Ehrenberg tidigare i min blogg.

    Hela denna orgie i tom retorik börjar bli tröttande nu. Det behövs ett reningsbad mot allt detta kollektiva flum. Jag är visserligen fullt medveten om att det finns strukturell diskriminering av kvinnor på många ställen, likaså finns det strukturell diskriminering av kortväxta män, invandrare, piercade ungdomar etc etc etc.

    Men lösningen på de problemen är inte att pådyvla en väldig massa män kollektiv skuld, utan att förstärka de funktioner vi har i samhället som är till för att lösa problemen. Domstolsväsende, polis, lagstiftning mot diskriminering mm. Och sen inte minst stötta de personer som sliter i vardagen, de som GÖR någonting (poliser, sjukvårdspersonal med många fler).

    /A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.