Köpa sprit på nätet

En dag på jobbet diskuterade vi om det var lagligt att köpa sprit över nätet. Vi kunde inte enas och en del trodde att spriten skulle fastna i tullen. Självklart fanns det bara ett sätt att få reda på det. Att testa en beställning.

Det gjorde genom en beställning hos företaget med det passande namnet Spritimport http://www.spritimport.se

Leveranstiden skulle vara ca 14 dagar och det stämde. Leveransen kom till bussgods vilket gjorde att det tog lite extra tid. Jag hade nämligen lämnat mitt hemtelefonnummet som det försökte ringa ett antal gånger från bussgods innan de skickade ett brev.

Jag vandrade glad i hågen ner och hämtade mitt paket som var misstänkt litet. Jag hade beställt två flaskor men det var bara plats för en i paketet. Innehållet var också en flaska. Min Kahlua var inte med trots att det stod så i följesedeln. Var jag blåst?

Skickade ett brev till Spritimport.se eftersom det var enda sättet att kontakta dem och det dröjde några dagar. Började bli orolig men sen fick jag ett svar. Den 1 liters Kahlua jag beställt fanns inte i lager och jag skulle får två 0,7 som ersättning med nästa leverans (från Spanien). De dök mycket riktigt upp två veckor senare och då hade spritimport ändrat till mitt mobilnummer så det funkade bättre med bussgods.

Allt var frid och fröjd tills det kom en nyhet om att sprit hade beslagtagits http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,664814,00.html

Det här inlägget postades i Arbetet, IT. Bokmärk permalänken.

1 svar på Köpa sprit på nätet

  1. Pingback: Tekniska tankar » Skattebrott att köpa sprit över nätet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.