Tid för förändring

Om det skall spikas en spik, borras ett hål eller sågas en planka här hemma så är det oftast min uppgift. Visst är det så att jag gör det snabbare och kanske med bättre resultat men det är endast för att jag gjort det fler gånger. Inte för att jag är man och därför per definition bättre på att snickra.

För att skapa en förändring i dessa klassiska könsroller krävs det tid för den som inte är experten i familjen att lära sig. Annars kommer jag bli ännu bättre på att spika, borra och såga vårt förhållande och allt sämre på ”kvinnliga” egenskaper som att inreda, handla, städa och hålla kontakten med släkt och vänner.

Det finns inte alltid tid och ork för att genomföra en förändring men ger du inte din partner tid och accepterar risken för ett misslyckande så kom inte till mig och klaga över att du får ta hand om allt.

Det här inlägget postades i Jämställdhet, Personligt. Bokmärk permalänken.

1 svar på Tid för förändring

  1. Mor skriver:

    Det är inte förrän man börjar se de mönster som styr oss i vad vi tänker och gör som man kan göra en förändring.
    Det finns flera förskolor som har uppmärksammat precis det du skriver om, nämligen att låta barnen träna det som de inte tränar dagligen och stundligen av sig själva.
    Alltså tränar kankse flickorna på att vara fysiskt modiga och göra sig hörda, medan pojkarna tränar kommunikation och beröring.
    Allt för att inte hela tiden bli bättre på det man redan kan utan för att bli en mer hel människa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.