Kukbruk

Författaren av Kukbruk, Manne Forssberg, har flera intressant åsikter om jämställdhet och femenism. Han pratar i SIF tidningen om ett uppvaknande och det känns lite så när jag läser det han skriver. Det politisk korrekta (PK) är helt plötsligt inte lika korrekt.

Att inte argumentera mot porr och prostitution men ändå kalla sig femenist är en spännande tanke. Jag tänker läsa Kukbruk och ta mig en funderare på om Manne har rätt eller om det är den etablerade sanningen där kvinnan är ett offer som är den rådande. Var verkligen flickaprojektet inte en bra kampanj?

Det här inlägget postades i Jämställdhet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kukbruk

  1. Farmor skriver:

    Har inte läst boken, men jag kan tala om att projektet ”Flicka” var/är ett jättebra projekt. Det är ju alltid svårt att mäta effekterna, men jag är övertygad om att både tjejer och killar och mediafolk och andra har fått upp ögonen för vad reklam, reportage och frågespalter föremedlar i form av kvinno/mans förtryck och fördomar.
    Läs länken med brev till olika media och deras svar.

  2. Johannes skriver:

    Jag har köpt boken nu och håller på att läsa den. Funderar på att skriva till Manne för att se om det var hela Flicka projektet han inte gillade eller om det bara var den delen där det framstod som man måste välja mellan snygg och dum eller smart och ful.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.