Topplista över nedladdad musik

För första gången presenteras Veckans download med de 20 mest nedladdade låtarna från ett antal lagliga Internetbutiker. Det verkar vara ungefär samma sak som singellistan och man kan fundera på om de inte borde slås ihop. Vad spelar distributionssättet för roll? Finns det olika listor för CD-singlar och vinylsinglar?

Mer intressant är det som sägs i pressmeddelandet:
”Under 2006 kommer vi att få se nya affärsmodeller som till exempel abonnemangstjänster, laglig fildelning där konsumenten betalar ersättning till rättighetshavarna och streamingtjänster, det här kommer att ge konsumenten möjlighet att välja i vilken form som han/hon vill konsumera
musik”

Det verkar som musikbolagen äntligen försöker bygga nya tjänster på den nya tekniken istället för att motverka utvecklingen. För mig skulle en abonnemangstjänst fungera väldigt bra eftersom jag inte har någon intresse av att ”äga” musiken utan vill kunna lyssna på det jag blir rekommenderad eller hittar på annat sätt. Avgörande för om det kommer fungera är dock att jag kan lyssna på musiken oavsett om det är vid datorn, i mp3-spelaren, stereon, mobilen eller i bilen.

Bara att hoppas att det kommer fungera på fler plattformar än Windows med Internet Explorer och Windows Media Player som det idag ser ut på de tjänster som streamar film över nätet.

Det här inlägget postades i IT, Mobil, Musik, Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.