Återställa en stängd flik i Firefox

Idag fick jag en fråga om det gick att få tillbaka en Power point presentation om man stängt ner programmet och svarat nej på frågan om man vill spara ändringarna. Hade först en idé att det skulle gå att återskapa den temporära fil som Powerpoint skapar när man jobbar med ett dokument men insåg att det troligen inte skulle fungera så bra eftersom användaren startat programmet igen. Kanske skulle det gå att lösa på något sätt men det var helt enkelt inte värt arbetet. Mycket enklare att göra om presentationen (för mig i alla fall).

Det hade varit trevligt med någon form av ångrafunktion precis som den som jag fick tips om på Buzz. Den hittar man i Firefox och återställer en flik som man nyligen stängt. Egentligen inte nödvändig eftersom man har historiken men väldigt smidig om man är lite för flink att klicka på kryssrutan. Då är det bara att trycka ctrl-shift-t så kommer fliken tillbaka eller högerklicka på flikarna och välja Undo Close Tab. Tänk vilken mängd med genvägar och tangentkombinationer det finns där ute som man inte känner till bara för att man gör på samma sätt som man alltid gjort.

Tipsade förresten min arbetskamrat om ctrl-s … sitter i ryggmärgen för egen del om det inte är ctrl-x ctrl-s som är kombinationen för dagen.

Det här inlägget postades i Arbetet, IT. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.