Därför tänker jag inte fortsätta använda Telia digital-TV

Det finns tre allvarliga brister med Telias digital-TV som gör att jag inte tänker fortsätta när gratisåret är slut.

1. TV3 och Kanal 6 finns inte i utbudet. TV3 vill jag ha för att se på hockey-VM och andra sportevenemang som går i den kanalen. Båda kanalerna visa en massa Simpsons och My Name is Earl som jag gillar.

2. Det går bara att se på en kanal åt gången. Bandbredden som reserverats över ADSL räcker inte till mer. Det skulle delvis lösas om Telia kunde erbjuda en central inspelningsmöjlighet som det pratats om dvs. att Telia spelar in programmen på sina servrar och att man sen kan se dem i efterhand. Väldigt bra idé att göra så istället för att varenda tomte ska spela in själv.

3. Trodde det skulle gå att få in kanalerna digitalt i min HTPC men det är nu helt stoppat sen Telia gick över till en mjukvarubaserad kryptering. Kan bara hoppas att någon knäcker den vilket garanterat går eftersom det är just mjukvara.

Det har pratas om en lösning till PC men jag förutsätter att den kommer vara så begränsad (läs: bara funka i Microsoft Media Center) att den inte är intressant för min del.

I övrigt tycker jag det fungerar bra och Telia har över ett halvår på sig att rätta till bristerna annars säger jag; Hejdå Telia! Hejsan, Boxer!

Det här inlägget postades i HTPC, IP-TV, Personligt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.