Ett dygn med SonyEricsson K850i

Har haft min K850 i ett dygn nu. Har börjat vänja mig med ”touch” knapparna längst ner på skärmen men får fortfarande för mig att hela skärmen är touch ibland. Framför allt när jag har telefonen liggande för foto.

Navigering funkar annars bra. Det var inget problem att gå från min K700i till den här. Kanske kan man tycka att det hänt lite väl lite på den fronten under de senaste 3 åren med tanke på hur mycket kameran, musikspelaren och skärmen utvecklats. Det stora problemet med det nya sättet att styra mobilen är att det inte är intuitivt. Det går inte att lämna över telefonen till någon som inte använt den tidigare och tro att de ska kunna använda den. Många får problem redan men knapplåset trots att de använt SonyEricsson mobiler tidigare och det är inte bra.

Kameran fungerar bra. Sökaren har en hel del eftersläpning och det gäller att se till att låsa fokus om man vill kunna ta en ögonblicksbild för det tar tid innan autofokusen hittar rätt. Har inte laddat in några bilder till datorn än så jag vet inte hur bra kvalité det är på de jag tagit men de ser bra ut i mobilen och blixten gör att det funkar att ta bilder inomhus. Det känns som telefonen kommer att kunna ersätta min digitalkamera för party och vardag men jag skulle inte använda den för att ta bröllopsfotot.

Provade precis videosamtal och kameran som är vänd framåt är inte lika lysande men det är en rolig och dyr finess. Tror faktiskt inte att jag läst om videosamtal i någon recension av K850. Hade fått för mig att det inte fanns någon kamera för det i telefonen och blev lite överraskad när jag såg den i uppe i hörnet. Är ingen intresserad av videosamtal längre?

Mer om K850 kommer när jag använt den lite mer.

Det här inlägget postades i IT, Mobil, Personligt. Bokmärk permalänken.

3 svar på Ett dygn med SonyEricsson K850i

  1. Mia skriver:

    Väntar otåligt. 🙂 Ska köpa ny mobil med bra kamera denna gång och vet inte vad jag ska välja i djungeln där ute.

  2. johannes skriver:

    Ska försöka ta lite mer bilder innan jag ger ett slutligt omdöme men jag är nöjd än så länge med telefonen. Ett klart lyft från min K700i men det finns en del saker som kunde varit bättre.

  3. Pingback: Tekniska tankar » Recension av SonyEricsson K850i

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.