Gratis musik

Jag har inte skrivit speciellt mycket om upphovsrätt på den senaste tiden. Mest för att jag tycker att det hänt flera positiva saker från mediabolagens sida och bl.a. mobilteleföretagen tillhandahåller intressanta tjänster som Tele2 Player.

dont-steel-it.jpg

Nu fick jag tips från min musikaliska mentor om WE7 där det går att ladda ner musik gratis. Det hela går ut på att det bakats in upp till 10sekunder reklam i varje låt. Vet inte om det är nått jag kommer använda mig av eftersom jag är väldigt nöjd med all musik som ändå finns tillgänglig lagligt t.ex. genom Internetradio.

Det här inlägget postades i Mobil, Musik, Upphovsrätt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Gratis musik

  1. Pär skriver:

    Det verkar som sagt vara rätt krångligt. Man laddar ner de låtar man vill ha, sen står man ut med reklamen i en månad och sen kan du ladda ner 20 stycken av låtarna utan reklam och DRM. Vill du ha fler låtar får du betala för dem. Tanken är god, men det känns alltför omständigt för att det ska bli någon succé.

  2. Göran skriver:

    Håller helt med Pär. Då har t ex Napster en mer trovärdig modell. Ok, man betalar 50-60 SEK/mån, men då får man obegränsat med musik. Men visst, DRM ställer till det och man måste trots allt betala.

    Det händer mycket inom detta område nu. Såg t ex att MySpace och Sony signat nån deal runt musik till MySpaceanvändare.

    Intressanta tider!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.