Nyttan med Facebook

Trodde inte jag skulle använda mig av Facebook speciellt mycket när jag skapade mitt konto men nu håller jag kolla på vad som händer där allt oftare och det börjar bli beroendeframkallande. Från början hände det bara en massa konstiga saker. Det dök upp zombies och man skulle lägga till en massa skumma applikationer som ville ha tillgång till mitt konto. Efter ett tag började det klarna och jag säger ignorerar nu en hel del inbjudningar och har börjar hitta en hel del applikationer som passar mig. Det är t.ex. roligt att skicka öl och drinkar till nya Facebook användare eller kändisar.

Det är ganska meningslösa saker som man kan fördriva tiden med men det finns delar som ger mer nytta. Det går att ta upp kontakten med gamla vänner, hålla kontakten med de nuvarande och hitta nya med hjälp av t.ex. de grupper som finns. Facebook fungerar också bra om man vill dela med sig av bilder, videos eller annan information. Jag har sett rekommendationer på att man ska använda sig av sitt Facebook nätverk om man letar lägenhet.

För egen del har jag kopplat samman Facebook med min blogg. Det gör att alla mina inlägg också dyker upp på mitt Facebook konto. Att det går att göra sådana saker och utveckla nya applikationer är den stora styrkan med Facebook. LinkedIn känns strikt och tråkigt i jämförelse. Intressant är också kampen mot SL som fördes på Facebook.

Men det tar tid och det ökar inte direkt effektiviteten….

Det här inlägget postades i Arbetet, Personligt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.