Problem med certifikat i Joost 0.91. Sug efter invites.

Idag släpptes en ny version av Joost eftersom det var ett certifikat som gått ut och måste förnyas. Jag trodde tjänsten var nere igår men det var alltså inte fallet. Tror inte det ska vara några andra direkta förändringar men servrarna skulle visst ha fått mer kraft för att undvika hack och ryck i överföringen.

Har märkt ett klart sug efter invites och mina fem tog snabbt slut. Ni som inte fått någon inbjudan än behöver inte gråta så många tårar för Joost har en bit kvar. Det jag ser som ett stort problem är att Joost satsar på att ta över hela skärmen. Det skulle kanske funka bra om det fanns stöd för att spela upp mer media t.ex. lagrad film och musik. Då skulle Joost kunna ersätta MCE, Mediaportal eller nått annat gränssnitt men det tror jag inte är ambitionen. Det är lite konstigt med de ”widgets” som finns i Joost för om jag sitter vid min dator så har jag redan tillgång till t.ex. chat.

Det känns inte som man tänkt igenom om Joost ska användas på en datorskärm eller om det är via TVn. Är det som ett program på datorn så behövs det inga widgets för det finns det andra bättre applikationer på PCn för det och är det från TV-soffan man ska styra så måste gränssnittet anpassas för fjärrkontroll.

Det vore istället bättre om Joost byggdes som ett plugin till olika mediaspelare. I Mediaportal skulle Joost kunna dyka upp som ett val under ”My TV” ungefär som recorded programs gör idag. Om jag ska använda Joost på min HTPC måste jag idag starta upp en applikationen som också vill ta över hela skärmen och som inte alls förstår min fjärrkontroll. Det hade varit bättre om det på något sätt kunnat vara en mjuk övergång. GB-PVR har ett plugin för Youtube som funkar precis om Joost skulle kunna fungera men Joost har säkert helt andra ambitioner.

Det här inlägget postades i IT, Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.