Recension av SonyEricsson K850i

Nu har jag haft min SE 850 i ett par veckor. Det är en telefon som jag är nöjd med i stort även om den har en del egenheter. Tycker telefonen känns ganska exklusiv (och inte plastig) även om den inte är speciellt snygg. Har vant mig med den nya navigeringen och den får godkänt även om den inte är helt intuitiv. Programvaran verkar vara väl testad i telefonen för jag har inte behövt starta om någon gång vilket har hänt med tidigare Sony Ericsson telefoner.

Har provat många av funktionerna och det finns en hel del roligt att upptäcka. Framför allt för mig som gått från en 3 år gammal K700i. TrackID för att identifiera musik är troligen gammal skåpmat för många men en ny funktion för mig som fungerar väldigt bra. Vet inte om jag kommer använda den så mycket men P3:s introtävling känns ganska meningslös när man har den här funktionen.

Att telefonen känner av hur man lutar den är en nyttig funktion. Framför allt att foton roteras rätt med automatik. Att man också dragit nytta av det i spelet Marble Madness är kul. Där styr man en kula rätt genom att luta telefonen. Hade varit en stor bonus om man kunnat spela det gamla labyrintspelet i trä (med två rattar på sidan) i telefonen.

Surfa går bra. Att det både går att se vanliga webbsidor och wap-sidor är en bonus. Med 3G går det dessutom tillräckligt fort. Läsa epost fungerar bra i telefonen. Hämtar med POP3 ibland när jag inte har tillgång till någon dator. Flera störande moment från K700i är rättade.

När man kopplar telefonen till datorn kan man välja flera olika lägen för överföring. Det funkar smidigt även om det är lite störande att telefonen stängs av i masslagringsläget. Sony Ericsson PC Suite ger god handledning i vilket läge man skall använda för olika moment. Programmet är också enkelt att använda för att hantera allt man har på telefonen inkl. att ta backup.

Ansluten till datorn via USB så sätter den igång att ladda så snart man valt överföringsläge. Det är bra för telefonen drar en hel del ström när man använder den aktivt. I min ägo klarar den sig några dagar utan laddning och det tycker jag är helt okej med tanke på att det är en ganska stor skärm och 3G. Låter man telefonen vila räcker batteriet länge precis som med alla andra telefoner.

Så till det viktigaste: Kameran! Duger den eller inte? Har provat att ta bilder med min Konica Minota Z3 och med telefonen för att ha nått att jämföra med. Självklart är det skillnad på en kamera som har 12x zoom och en rejäl lins men jag tycker ändå telefonen klarar sig ganska bra. Har laddat upp bilder på Flickr så ni kan jämföra själva.

Blixten gör att det går att ta bilder inomhus men den är inte speciellt stark och kräver, precis som avsaknaden av optisk zoom, att man går nära motivet. BestPic är en väldigt användbart fotoläga när man tar kort på barn eller andra motiv som inte vill sitta stilla. Framför allt eftersom kameran tar ganska lång tid på sig att hitta fokus.

Det här inlägget postades i IT, Mobil, Personligt. Bokmärk permalänken.

8 svar på Recension av SonyEricsson K850i

 1. Mia skriver:

  *puh* Den fick godkänt. För jag kunde ju så klart inte hålla mig och beställde faktiskt en samma kväll du sist skrev om den. 🙂

 2. johannes skriver:

  Då får du den efter helgen gissar jag. Hoppas du också blir nöjd.

 3. Pär skriver:

  Det var överraskande bra bilder som du tagit med telefonen. Inomhusbilderna blev inte alls lika brusiga som de blir med min k800i.

 4. johannes skriver:

  Så länge man är tillräckligt nära funkar det bra men blixten har inte speciellt lång räckvidd som sagt.

 5. Pingback: Tekniska tankar » Trasig mobil

 6. Henke skriver:

  Tja!

  Jag har införskaffat mig en K850i och är supernöjd. Lite ovant med touchknapparna och menyerna men tror att jag lär mig dom snart=)

  Har haft en W900i Walkman innan och varit riktigt nöjd med den. Bland annat så har W900i videokamera med 30 bilder/s inspelning som gör att filmerna flyter bra, inget vanligt mobilkamera-hackig bild. Samma videofunktion fast en aning vassare bild finns i K850i. Vilket gör mig väldigt nöjd med telefonen.

  Track id är grymt imponerande funktion, vi testade att hålla telefonen mot datorns vanliga högtalare och spela upp en Gaeliskt låt under typ 6 sek. Och den hittade inte bara låt, utan album och artist också. Helt otroligt!

  Skärmen känns stor och autorotering av bilder och mediafiler känns nytt. påminner om Iphones funktioner. Ganska roliga program finns med i telefonen, hittade en ganska rolig grej, bildspel med ljudtema typ 5-6 alternativ. Man väljer en bild som man tagit med kameran och väljer ett romantiskt ljudtema och så skapar telefonen bilden med in- och utzomning, fade, flygande mm. Svårt att förklara, Inte någon stor grej men rätt skoj=)

  Cool telefon för den som vill ha en KAMERA-telefon. Vill man ha MP3-telefon så är Walkman-modellerna riktigt bra.
  Det som skiljer är väl att K850i inte har ett Walkman-hörlurar som följer med utan vanliga kassa hörlurar. Och måste köpas separat för runt 199-399kr, dåligt!!
  Tur att min gamla W900i hade Walkmanhörlurar som passar till K850i=)

  K850i är en Topptelefon, men tror att när W960i kommer kan den bli rätt cool med riktig touchscreen men den har ”bara” 3,2 megapixelskamera.

 7. Pingback: Tekniska tankar » » Drömtelefonen?

 8. Pingback: Tekniska tankar » » Träna med GPS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.