Små saker som borde vara enkla att fixa

Varför ställer inte min mobiltelefon in tiden automatiskt? Telefonen kan ta bilder, surfa på nätet, spela musik, agera diktafon, miniräknare och en massa mer men jag måste själv se till att klockan går rätt och byta mellan vinter och sommartid. Telefonen har ju tillgång till exakt rätt tid via GSM-nätet. Varför kan jag inte säga att den ska ta den tiden istället? Varför är funktionen att byta tidzon det enda den klarar av med automatik? Fixa!

En funktion som jag upptäckt fungerar väldigt bra på mobiltelefonen är att använda den som väckarklocka. Det går nämligen att ställa in på vilka veckodagar jag vill bli väckt. Inga fler larm så går igång 06:30 på lördagsmorgonen. Den är alltså bättre än alla väckarklockor eller klockradio jag har sett och det är ganska konstigt eftersom själva syftet med en väckarklocka är att väcka mig och det borde den vara bäst på i hela världen. När kommer väckarklockor där man kan välja vilka dagar man ska vakna och dessutom ställa in tiden man vill bli väckt på ett enkelt sätt. Fixa!

En tredje grej är text-TV funktionen som finns i nästan alla TV-apparater. Hur kan den vara så dålig? Hur kan man skryta med att ha 1000 sidors minne? Hur kan det säljas TV-apparater idag med bara 10-sidors minne? En sida består av 80×25 tecken, 1 byte för tecknet och 1 för färg det blir 80x25x2 = 4000 byte för en sida. 1000 sidor får blir mindre än 1 Mb. Jag kan köpa ett USB-minne på 256 Mb för 30:-. Varför kan inte TV-apparaten lagra alla sidor på alla kanaler? Kanske en funktion för att spara sidor? Favoriter? Text-TV är faktiskt väldigt användbart när man vill kolla nyheter, väder eller TV-tablå men skulle kunna göra mycket bättre. Fixa!

När ni ändå håller på och fixar kan ni väl ta hand om världsfreden, svält, miljöförstöringen och några andra mindre viktiga saker…

Det här inlägget postades i Mobil, Personligt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.