Aero för att få fart på ATI i Mediaportal

Sen jag bytte från ett gammalt nVidia GeForce 6800 till ett nytt ATI HD3450 har jag haft problem med ryckig bild i Mediaportal. Hade förberett en riktig dissning av ATI tillsammans med Mediaportal eftersom slutsatsen i en forumtråd var att de inte funkade bra tillsammans. I den tråden och en annan tipsades det dock om att man skulle aktivera Aero Glass i Vista och stänga av Cool n’ Quiet för att få ordning på bilden.

Jag provade det båda sakerna och vips blev gled fram mjukt som en barnrumpa. Tror dessutom att aktiveringen av Aero gjorde att hårdvaruaccelerationen började funka i Mediaportal men har inte verifierat det. Nu är det dags att summera mina erfarenheter i ett nytt inlägg om att få flyt i Mediaportal eftersom det gamla börjar bli ganska inaktuellt. Det är dessutom ett av de mest populära inläggen på min blogg.

Aktivera Aero gör man genom kotrollpanelen. Jag brukar söka i den efter Aero men Vistatips.se visar hur man hittar dit med lite skärmdumpar. Har du inte premium eller ultimate version av Vista ska det visst gå att få igång Aero ändå med lite registermagi.

Att valet av utseende på Windows spelar roll för uppspelningen av film och TV verkar konstigt men Mediaportal använder sig av Direct3D för att bygga upp gränssnittet. Exakt vad som ställer till det är svårt att säga även för utvecklarna av Mediaportal och det är därför man börjar om helt från början med Mediaportal 2.

[tags]aero, mediaportal, ati[/tags]

Det här inlägget postades i HTPC, Hårdvara, Mediaportal. Bokmärk permalänken.

2 svar på Aero för att få fart på ATI i Mediaportal

  1. Marra skriver:

    Ett mycket bra tips ! Jag upplever även förbättringar för Vista MCE efter att jag testat detta, helt klart ett bättre flyt i bilden….

    Tackar !

    //Marra

  2. johannes skriver:

    Kul att det funkar där också, men börjar undra lite vad det är för magiskt med Aero egentligen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.