Blue screen i Vista

Har fått några av de förhatliga blå skärmarna i Vista och haft en del misstankar om vad som kan fela men inte hittat någon lösning. Idag provade jag att klicka på Search solution i dialogrutan ”System has recovered from a serious error”. Har inte provat den tidigare efter dålig erfarenhet av dessa automatiska funktioner i Window XP där de aldrig hittat några drivrutiner, codecs eller programvaror.

Nu verkar det vara bättre kvalité i Vista för här fick jag direkt meddelande om att det var drivrutinen till nätverkskortet som var boven i dramat. Jag fick också information om hur jag kunde använda Windows Update för att lösa problemet men jag valde att följa länken till drivrutiner hos Realtek som fanns i felrapporten och dessutom var korrekt! Nu har jag uppgraderat till en ny version som var bara ett par veckor gammal. Ska bli spännande att se om Vista är stabilt nu.

Det här inlägget postades i IT. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.