Box, boxer, digitalbox

Bredbandsbolaget gör i dagarna reklam för deras tjänst Box. Tycker det är ett väldigt dåligt namn med tanke på hur många som redan har problem att skilja på digital-TV leverantören Boxer och en digitalbox för marknätet men nu finns det alltså en box till att hålla reda på. Att det dessutom finns en likadan tjänst som Bredbandsbolagets vid namn Box.net gör inte det hela lättare.

Vad är det för tjänst det handlar om? Ett stycke utrymme som man kan komma åt via Internet och som kan nyttjas för epost, bilder, musik, film och backup. Bredbandsbolaget trycker hårt i reklamen på att det är enkelt att dela med sig av det man lägger upp i ”boxen”. Enligt vad jag kunde förstå av informationen på deras webbplats ska man kunna streama musik också. Undrar hur de ställer sig till utdelning av upphovrättsskyddat material?

Jag försökte ta reda på om Box funkar på Mac och med andra webbläsare än Internet Explorer men hittade ingen direkt teknisk information. Är också nyfiken på om det funkar via mobiltelefonen för annars kan jag inte komma åt Box överallt som de säger i reklamen. Box.net kan man nå via mobilen och är dessutom en plattform öppen för utvecklare vilket gör att den går att integrera med en massa andra tjänster och programvaror. Idag funkar det t.ex. med Microsoft Word, Microsoft Excel och Facebook. Det lockar mig mycket mer än vad Bredbandsbolaget kommer med.

Box.net hittade jag i ett inlägg hos ”Kontoret på nätet”   som egentligen handlade om MyDisk. Mydisk är en enkel variant av webbdisk med ett pris på ca. 150:- för 2 Gb per år. Detta att jämföra med Box.net som har 1 Gb gratis och 5 Gb kostar $8 per månad (ca. 650:-/år), Box kostar 29:- per månad för 10 Gb (348:-/år). För egen del använder jag mitt webbhotell (1 Gb för 144:-/år) där jag kan installera de PHP tjänster jag vill ha, flickr.com för bilder (ca. 175:- år för obegränsad mängd) och Mediamaster för musik (gratis!).

Det här inlägget postades i IT, Nyheter, Upphovsrätt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.