Drömtelefonen?

Om någon missat det kommer iPhone till Sverige den 11 juni och kommer ha stöd för 3G samt GPS. Jag hade funderingar på en sådan istället för den SonyEricsson k850i som det blev istället men för ett halvår sedan när jag gjorde mitt val var iPhone en mycket sämre produkt.

3G var mer en nödvändighet för en telefon i Europa som skall fungera som handdator. Att iPhone nu dessutom utrustats med GPS innebär en spännande bonus. Apple har en förmåga att ta teknik en lite bit längre än konkurrenterna och jag vill gärna se hur de kommer nyttja positioneringen i telefonen.

iPhone 2.0

Nu är jag ganska nöjd med min k850i och framför allt kameran med blixt är inget jag vill byta bort direkt. Använder den ofta som kompaktkamera och som partykamera duger den långt. Med Opera Mini 4 funkar det riktigt bra att surfa med telefonen. Har dessutom utrustat den med ett GPS headset. Frågan är vad en iPhone skulle kunna tillföra förutom att ha ett snyggare och smidigare gränssnitt? Kan inte riktigt svara på frågan men den är ändå en telefon att drömma om.

[tags]iPhone, Apple, SonyEricsson, k850i, GPS[/tags]

Det här inlägget postades i IT, Mobil, Personligt. Bokmärk permalänken.

5 svar på Drömtelefonen?

 1. Pär skriver:

  Sannerligen en telefon att drömma om. Kanske blir en sådan om ett år när mitt nuvarande abonnemang går ut? Det som överraskar mig mest är den är så pass billig, Aftonbladet pratar om att den ska kosta från 1300 kronor (plus moms) och uppåt (http://www.aftonbladet.se/pryl/tele/article2648162.ab). Även om den skulle kosta 2500 så skulle det inte kännas allt för blodigt för en så passa avancerad telefon. Vi får se när den släpps helt enkelt.

 2. Donuts skriver:

  Eeee.. GPS – spännande bonus…
  Jag tycker nog inte att iPhone verkar så spännande.
  Hösten 2006 köpte jag en HP Ipaq 6915 som redan då hade alla funktioner som iPhone har idag, inklusive inbyggd GPS och hela västeuropa på SD-kort.
  Apples bedrift är snarare deras förmåga att alltid framstå som om dom kommer med något nytt. Något som ingen annan har.
  Möjligen kan man säga det om deras design, om man gillar den vill säga.

  Vad har dom att komma med som inte HP (som defenitivt normalt inte är konstruktörer av mobiltelefoner) hade i amerikansk version redan sommaren 2006 och svensk version samma höst?

  Sedan ett halvår kör jag HTC Touch Cruise som adderar ytterligare funktionalitet och snyggare utseende.
  HTCs lilla maskin har inte bara allt det nya iPhone har. Den har dessutom högre upplösning på stora kameran. Den har en extra liten kamera på framsidan (inget larv med en kamera man vrider runt) för den som vill köra videosamtal eller plåta sig själv.
  Som mos på grillkorven så är den dessutom mindre och lättare.
  Glömde jag säga att den dessutom är ca 1000:- billigare?

  En sak jag glömde. Tyvärr saknar HTC:n iTunes. Så ledsamt… 😉

  Det tuggade äpplet på framsidan är imponerande, för att inte säga mycket imponerande.
  Inte för att det betyder att insidan nödvändigtvis glänser rent tekniskt, utan för styrkan i varumärket.
  Så, VAD är det iPhone har att komma med, förutom ett tuggat äpple på framsidan?

 3. johannes skriver:

  Förstår knappt hur man kan jämföra en ful handdator med iPhone. Snyggt och användbart gränssnitt med touch är väl den mest framstående fördelen med iPhone.

  Det handlar inte om tekniska specifikationer utan om användbarhet men eftersom jag inte testat någon av telefonerna i fråga får jag erkänna att det mest handlar om förväntningar från min sida.

 4. Pingback: MacRykten.se - Allt det senaste om Apple Macintosh! » Blog Archive » Sanslöst fantastisk! Kolla: WWDC. Så blir det.

 5. Bryderz skriver:

  Ful handdator? Är inte iPhone en handdator?
  iPaq brukar vara fula, jag vet inget om modellen som nämns. HTC:n däremot är riktigt snygg. Fullt i klass med iPhone.
  Ännu snyggare dessutom är den ännu nyare HTC Touch Diamond http://www.htc.com/www/product.aspx?id=46278
  DET är en telefon att DRÖMMA om!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.