For the record – Avancerad inspelare

Mediaportal har en del brister i jämförelse med GB-PVR som jag använde tidigare. En är att GB-PVR har bättre möjlighet att schemalägga inspelningar. Inspelningar fungerar bra i Mediaportal men är inte riktigt så intelligenta som jag skulle önska. Jag saknar också möjligheten att schemalägga inspelningar via webben som var väldigt enkelt att sätta upp i GB-PVR. Bara att klicka i en ruta i konfigurationen.

Jag har provat två webbgränssnitt till Mediaportal men jag har inte varit nöjd med dem. Det ena utvecklas inte längre och det andra hade en massa buggar och var krångligt. Blev istället påmind om en regelbaserad inspelningsmöjlighet som jag kollat på tidigare. Nu har den utvecklats vidare till en fristående produkt vid namn For the record.

For the record har som tidigare avancerade möjligheter att styra inspelningarna och dessutom följer det med ett webbgränssnitt som kan installeras i Internet Information Server 5. Den skulle alltså kunna lösa båda mina önskemål. Intessant är att For the record kan använda Mediaportal, GBPVR och DVB Dream som inspelare. Det ger en ökad flexibilitet.

Har börjat ställa in For the record men är inte klar med allt. Det är inte bara att klicka nästa utan det krävs en del gluttande i manualen. Får återkomma med ett omdöme när jag fått ordning på detaljerna och testat ett tag.

This entry was posted in GBPVR, HTPC, Mediaportal, Webbtjänster. Bookmark the permalink.

One Response to For the record – Avancerad inspelare

  1. Pingback: Tekniska tankar » » MediaPortal Web Server and Interface

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *