Google Chrome – En ny webbläsare

Google har släppt sin webbläsare Chrome och det har uppmärksammats stort i pressen och bloggosfären. Aftonbladet gillar det nytänk som finns men anser att den inte är riktigt färdig. TkJ hakade först upp sig på att en process drog iväg med en massa processorkraft men fortsätter med att uppmärksamma nya funktioner och gillar även han nytänket.

IDG började med en artikel med tio anledning till varför Chrome är en dålig idé. De har sedan fortsatt pumpa ur sig en hel artikelserie om Chrome med artiklar som Storebror Chrome tipsar dig, Första testet och Googles webbläsare snart i mobilen.

Det många är överrens om är att Chrome är snabb men Firefox användare som aggeman saknar sina plugins. Din IT-kunskap tycker designen verkar lovande och är tycker det är en imponerande betaversion.

Det jag tycker saknas i nästan alla tester och recensioner är själva grundidén med Chrome. Google tänker sig att man ska använda webbläsaren allt mer för att köra applikationer. Chrome kör därför varje flik som en egen process och dessutom har en aktivitetshantera speciellt för detta. Det finns funktioner för att skapa genvägar till webbplatser i t.ex. startmenyn eller på skrivbordet. Ajax och liknande för att bygga avancerade webbapplikationer skall vara optimerat.

Listan på anpassningar för att göra webbläsaren till en plattform för applikationer kan göras lång. Nordic Hardware har ett citat som beskriver Googles tankar. De framgår också med all tydlighet i de första rutorna i den seriestripp Google gjort inför lanseringen av Chrome. Det anser jag är den största skillnaden mot andra webbläsare och det som kan ge Chrome en fördel som kan få användare att göra ett byte. De måste dock finnas motsvarigheter till de plugins jag använder för att vinna över mig från Firefox.

Det här inlägget postades i IT, Nyheter, Webbtjänster. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.