Google Chromes licensavtal en miss

Google Chrome fick först en massa uppmärksamhet för dess snabbhet och rena gränssnitt. Lite senare uppmärksammade någon nitisk person att det fanns mystiska formuleringar i det licensavtal (EULA) som man godkänner vid installation. Där står det i princip att man ger upp rättigheterna till allt som passerar genom Googles webbläsare utan få någon ersättning.

IDG säger nu att Google ändrar på sina orimliga villkor och enligt SweClockers ska det vara ett misstag. Om det är ett misstag undrar jag från vilken produkt de kopierat villkoren och sedan glömt att ändra dem? För jag gissar att man sällan skriver om avtalen helt från noll.

Chrome använder dessutom en gammal version av WebKit för att rita upp webbsidorna och den är sårbar för en attack som kallas bombmatte-buggen.

För de som ändå är intresserade av Chrome och vill testa finns det nu en variant som går att köra från ett USB minne utan att man måste kladda ner datorn med någonting. Önskar att fler program kunde fungera på det sättet i Windows.

Det här inlägget postades i IT, Nyheter, Webbtjänster. Bokmärk permalänken.

1 svar på Google Chromes licensavtal en miss

  1. Klang IT skriver:

    Tack för pingbacken! 🙂 Och för att du gjorde mig uppmärksam på din blogg. Nu har jag en till blogg att hålla koll på. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.