Kent i Läkerol Arena

Igår besökte jag Läkerol Arena i Gävle för att lyssna på Kent. Åker inte speciellt ofta på konsert men nu hade min vän från Musik och mer släpat med mig. Förband var Familjen men det glömmer vi snabbt och hoppar till Kent:s spelning.

Vi välkomnas av en uppgående röd sol på en gigantisk skärm bakom bandet. Jag blir tvungen att dra ur mina öronpluggar en bit för vi sitter ganska långt från scenen och de dämpar allt för mycket av upplevelsen. Det känns ovant att ha sittplats och jag föredrar att stå närmare scenen. Ljudet upplever jag som bra, framför allt tillåts Jockes röst att ta stor plats. I efterhand funderar jag dock på om syntljuden försvann i för stor utsträckning och de är viktiga framför allt på den senaste skivan.

Många låtar är nämligen från Tillbaka till samtiden och jag uppskattar den skivan allt mer som gammal syntare. De nya låtarna varvas med gamla pärlor och det finns hur många som helst att välja bland i Kent repertoar. Jag njuter allt mer av kvällen och imponeras samtidigt av ljus-showen som jag bjuds på.

Till en början används skärmen bakom bandet mest som en stor skärmsläckare och påminner om visualizations som finns i mediaspelare t.ex. WinAMP och Windows Media Player. Sen blir det mer och mer musikvideo som visas innan en stor suggestiv gorilla (från Ingenting videon) tittar ner på bandet. Gorillan byts till nästa låt ut till en hårt sminkad kvinna i svartvitt börjar sjunga Generation ex i duett med Jocke.

[youtube]7RhDR-ks6vI[/youtube]

Under tiden har rökmaskinerna jobbat på och sprutat ut en lätt dimma ovanför publiken. Förklaringen till detta kommer snabbt när Ingenting börjar ljuda och 4 avancerade lasrar lyser upp lokalen. De fungerar väldigt bra och används sedan ganska flitigt under kvällen. Skärmen bakom bandet har nu nästan spelat ut sin roll och används nästan bara i Berlin lite senare.

Kvällen avslutas som sig bör med att solen från inledningen går ner men det sker först i andra extranumret och flera har redan lämnat lokalen efter den tidigare slutlåten 747 inkl. Arbetarbladets reporter som det verkar 🙂 Nu är det istället Mannen i den vita hatten som är finalen på kvällen. Jag tror att många med mig går nöjda ut i natten för att inte dricka mer än de klarar och ta en taxi hem.

Det här inlägget postades i Musik. Bokmärk permalänken.

1 svar på Kent i Läkerol Arena

  1. Linus skriver:

    Grym show i Läkerol arena. Bra ljud, jäkligt snygg scen och ljusshow och framför allt verkade Jocke i högform. + + + + + // Linus =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.