Mediaportal på bättringsvägen

Ominstallerade TV-server delen av Mediaportal eftersom jag misstänkte att det var den som först hängde sig och sedan fick klientdelen att låsa sig. Det gick ganska fort att konfigurera men det ville inte funka att leta efter kanaler eller titta på TV.

Trodde först att det hade med den version av Mediaportal som jag nyligen laddade ner men sen slog det mig helt plötsligt att jag dragit ut kontakten till antennförstärkaren. Gjorde det för någon vecka sedan när jag skulle koppla i dammsugaren. Det gjorde att signalen blev för svag för Tv-kortet och jag misstänker att det kan ha fått Mediaportal att hänga sig när den försökt uppdatera EPG via kortet.

Nästa sak som jag upptäckte var att Vista stängt av Aero. Har märkt att jag tappat det där härliga flytet i bilden och de utmärkta kontrasten men inte riktigt fattat vad det berott på. Anledning till att Aero stängts av var att jag hade den inställning på VNC sen jag installerade TightVNC.

Nu ska det bli spännande att se om dessa tre åtgärder får Mediaportal att snurra lika bra och stabilt som det gjorde för ett par månader sedan innan jag var där med klåfingrarna.

This entry was posted in HTPC, Mediaportal. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *