Styra datorn med mobiltelefonen

Jag använder sällan min HTPC för att spela musik och den främsta anledningen är att jag måste slå på TVn för att kunna styra Mediaportal. Det är synd eftersom det är den är ansluten till min receiver och mina Dali högtalare. Känns lite lusigt att musiken nu vanligtvis spelas i en gammal kompaktstereo.

Har därför funderat på någon fjärrkontroll med någon form av skärm där man kan se vad som händer på HTPCn. Det enda jag hittat som kan fungera fullt ut är en mediaspelare med touch och WiFi så att man kan köra VNC eller någon annan form av fjärrstyrning. Det blir tyvärr ingen billig fjärrkontroll med det vore läckert att ha en iPod Touch…

Fick istället idén att göra ett nytt försök att styra med hjälp av mobiltelefonen. Det provade jag för en tid sedan med Floats Mobile Agent men det verkar inte ha utvecklats speciellt mycket sedan dess. Kollade istället i Mediaportals forum och det fanns ett plugin som utlovade precis det jag ville ha: Blue Portal. Tyvärr funkade det inte på min mobil och utvecklaren hade dumpat källkoden hos Mediaportal i förhoppning att någon annan skulle ta vid. Har inte tid med det och därför gick mitt sökande vidare.

En enklare variant av fjärrstyrning finns inbyggd i alla Sony Ericsson mobiler och till den kan man ladda in olika profiler s.k. HID-filer. Hittade några sådana för Mediaportal men för att de ska funka bra ska det också vara anpassade för den telefon man har och de funkade inte speciellt bra med min K850i. Dessutom får man inte den återkoppling som jag vill ha utan TVn måste ändå vara på. Lite roligt är det ändå att styra med mobilen och jag ska försöka göra en egen profil med den programvaran man kan ladda ner hos Sony Ericsson. Lägger upp den om jag kommer till skott.

Det här inlägget postades i HTPC, Mobil. Bokmärk permalänken.

9 svar på Styra datorn med mobiltelefonen

 1. Andreas skriver:

  Ett alternativ är att använda sig av en sekundär skärm till datorn och köra t.ex GBPVR eller Meedio som musikspelare. Kolla in den här posten i min blogg för info om hur man stänger av och på skärm och musikprogram med en knapp på fjärrkontrollen.

  http://jordad.wordpress.com/2008/06/16/autoit-and-secondary-monitor/

 2. johannes skriver:

  Andreas, har funderat på en sekundär skärm men de jag hittat kostar lika mycket som en mediaspelare med WiFi och då tar jag hellre en sådan.

  Niklas, sideshow hade kunnat vara grejen men det verkar vara dåligt med produkter som stödjer det. Fjärren från RicaVisions går väl inte att köpa?

 3. Andreas skriver:

  Har man en skärm över är det ju skysst annars säljer de t.ex en 17″ lcd för 800:- på PC City. Fördelen är att man får ett stort gränsnitt om man har mycket musik men det blir ju lite dyrt som sagt.

  Hoppas du hittar någon bra billig lösning för jag är själv intresserad.

 4. johannes skriver:

  800:- är inte så farligt. Jag har letat efter mindre skärmar kring 7-10″ och de är helt klart dyrare.

  Nu ska jag testa lite mer med min mobil först för det går att göra en hel del. Kollar närmast på Salling Clicker http://www.salling.com/Clicker/windows/.

 5. niklas skriver:

  Ja, än så länge verkar det vara dåligt med SideShow produkter men man hoppas ju att det dyker upp ett större urval snart.

 6. Pingback: Tekniska tankar » » Salling clicker - gör om mobiler och annat bärbart till fjärrkontroll

 7. Pingback: Tekniska tankar » » Digital fotoram med WiFi och sideshow

 8. Pingback: Tekniska tankar » » Gyration Air Music - den ultimata fjärrkontrollen till HTPC

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.