Ta bort papperskorgen från skrivbordet i Vista

Ibland är det saker så lätta att de blir svåra. Jag tänkte rensa min HTPC från ikoner på skrivbordet för att de skulle se snyggt ut och tog bort alla utom papperskorgen eftersom den krävde specialbehandling i XP. Hade ett minne av att jag sett i någon dialogruta att man kunde välja bort papperskorgen men kunde inte hitta den inställningen direkt.

Tog därför Google till hjälp. Svaret kom snabbt, det var bara att ta bort ikonen som vilken annan ikon som helst. T.ex. högerklicka och välja Delete. Snacka om att jag hade förutfattade meningar om vad jag behövde göra. Nu är det i alla fall rent och snyggt. Fler kosmetiska tips finns i guiden hos Madaz HTPC.

Det här inlägget postades i HTPC. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ta bort papperskorgen från skrivbordet i Vista

  1. Viktor Ekmark skriver:

    .. eller så väljer man bort Show Desktop Icons under View när man högerklickar på skrivbordet 🙂

  2. johannes skriver:

    Ja, det var den inställningen jag letade efter när jag sökte på Google.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.