Träna med GPS

För att göra det lite mer nördigt att träna försöker jag ha med min mobil med GPS headset på rundorna. Har använt det medföljande programmet Tracker för att hålla reda på sträcka och hastighet men saknar möjligheten att överföra informationen till datorn. Tracker saknar dessutom möjlighet att låsa tangenbordet. Nedan, en video med Tracker som jag hittade på YouTube:

[youtube]OrkTJQ8XBKU[/youtube]

Kollade lite i forumet på jogg.se och det är fler som gör som jag. Fick där tips om MobiRunner som utvecklas av en dansk. Det verkar vara ett program som passar mina behov men jag vet inte om det funkar med en direktansluten GPS eller om det bara går med blåtand. Kanske kan jag övertyga dansken att lägga till stöd för mitt headset om det saknas.

Ett annat alternativ att prova är Wayfinder Active. Det är mer avancerat och laddar dessutom ner kartor över området som man befinner sig i. Det är bara en onödig kostnad för mig och när det dessutom kommer klagomål på att programmet mäter för kort sträcka får det bli mitt andrahandsval.

Ett tredje alternativ är GPS Track som jag hittade genom Jerrys blogg.

Om jag lyckas få ut rundorna från datorn har jag tänkt ladda upp dem till GPS Visualizer där de går att konvertera till något lämpligt format som jag kan länka till min träningsdagbok.

Det här inlägget postades i Mobil, Personligt, Webbtjänster. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.