Trevlig guide för codecs i Mediaportal

Har kastat ut XP ur min HTPC och installerat Vista. Började först med att titta på MythTV men insåg att det var för mycket nytt att sätta min in i och den tiden finns inte nu. Får se längre fram för jag skulle vilja se hur det fungerar med Linux istället.

Nu tar även Vista en hel del tid att lära sig men det är i stort sätt samma saker som i XP som skall installeras och konfigureras. Det är mest problem med att hitta i den nya kontrollpanelen. Ett kritiskt beslut är vilka codecs man skall installera. Jag har tidigare valt CCCP, CoreAVC och Intervideo WinDVD samt de som följer med Mediaportal (MPV/MPA och Dscaler) men den här gången tänkte jag minimera antalet.

Installerade därför endast MPV/MPA, CoreAVC, Haali splittern och Xvid codec. Nu funkade det inte helt bra med alla videofiler och därför har jag letat efter någon bra guide om codecs. Hittade en guide hos Mediaportal som verkar bra även om den bygger på ffdshow vilket inte alla gillar. Guiden ger dock bra handledning hur man ska ställa i ffdshow och jag använde tidigare ffdshow (ingår i CCCP) så det blir nog den igen.

Det här inlägget postades i Mediaportal. Bokmärk permalänken.

3 svar på Trevlig guide för codecs i Mediaportal

 1. Jens skriver:

  Jag installerade om min htpc häromdagen efter en hårdvaruupgradering.
  Hade tidigare en Gentooinstallation med MythTV och såg framför mig 2-3 veckor av kompilerande, men jag provade MythBuntu, bara för att.
  Jag blev förvånad hur bra det var. klick-klick-klick, sen var allt inne, den hittade och konfigurerade tv-kortet själv, ställde in allt, delade till och med ut mina inspelningar och movies-mappen själv. Väldigt smidigt.
  Jag brukar själv väga mellan windows/linux på htpc’n, men även denna gång blev det linux och mythtv.
  Tack för en inspirerande blogg!

 2. johannes skriver:

  Jo, provade själv MythBuntu och det var mycket som funkade på en gång men ändå massor av nya saker att sätta sig in i.

 3. Pingback: Tekniska tankar » Trimma bilden i Mediaportal

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.