Två mål och nu är allt bra?

Min HTPC har fått vila en del den senaste tiden eftersom jag nu tittat en del på TV istället för att prova olika saker. Fotbolls EM tar givetvis den mesta uppmärksamheten och igår var det premiär för Sverige i mästerskapet.

Farhågorna har varit många och det var lite nervöst att se hur landslaget skulle klara sig. Det visade sig att Grekland inte bjöd speciellt svårt motstånd. Det var usel bollbehandling och långbollar som försvann över kortlinjen de gånger de försökte med något annat än att spela fram och tillbaka i backlinjen. Gissar att den taktiken funkar bättre mot mer hetlevrade spelare som luras att kliva upp för högt med laget. Mot Sverige hade de föga att hämta.

Zlatan lyckades sätta en riktig strut och klippan från Söderhamn, Petter Hansson, tråcklade in bollen och sen var det klart. Är allt bra nu? Det blev total kaos i försvaret när Grekland faktiskt försökte anfalla efter första målet. Daniel Andersson felpassade i massor. Wilhelmsson utmanade men fick inte in inläggen (och blev skadad). Våra ytterbackar blev rundade. Jag är orolig inför matchen mot Spanien. Hoppas Lagerbäck har en taktik som funkar när det blir till att jaga boll och kontra istället.

Det som ger förhoppningar är att Henke och Zlatan funkade bra tillsammans. Ljungberg är inte min favorit men han gjorde en riktigt bra match. Mellberg är som vanlig stabil i backlinjen. Svensson transporterar upp bollen föredömligt. Det är saker som gör att vi klarar ryssarna i alla fall och går vidare från gruppen men sen ska det mycket till om vi ska ta oss längre än så. Många lag ser starka ut i år.

[tags]fotboll, EM, Zlatan, Petter Hansson, landslaget, Grekland[/tags]

Det här inlägget postades i Personligt, TV. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.