VLC som proxy för IP-TV

Har funderat på hur jag ska lösa de problem som jag har med att ta in Telias digital-TV i Mediaportal. Tror att jag kommit på en kreativ lösning med VideoLAN (VLC) som proxy. Om det fungerar blir det en lösning utan att man måste köpa någon mpeg2 streaming programvara.

Det hela bygger på att man först tar in TV strömmen i VLC och sen låter VLC koda om den till ett format som stöds av Windows Media Player. Därmed bör det också funka i Mediaportal utan extra programvaror. Jag har provat att det funkar så långt. Nackdelen är att det tar en hel del CPU kraft att koda om strömmen men det kanske går att lösa genom att välja något annat format än WMV2 som jag provade.

Nästa steg är att ändra det virtuella TV-kortet i Mediaportal så att det använder sig av samma filter som Windows Media Player gör när den läser strömmen från VLC. Med GraphEdit ska man kunna lista ut det. Får ta mig i kragen och lära mig det något kryptiska programmet.

För att sedan starta och stoppa VLC när man tittar på TV eller spelar in har jag tänkt mig att skapa Events i MCE Remote Plugin. Där kan man trigga igång olika saker när vissa händelser sker t.ex. start av inspelning.

Det är planen i korthet sen får vi se hur det funkar i praktiken.

Det här inlägget postades i HTPC, IP-TV, Mediaportal. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.