Fotbollslandslaget inför NPM

Har kommit över interna dokument från fotbollslandslaget som beskriver hur de går över till en ny styr och ledningsmodell baserad på idéer från industrin. Det innebär att laget nu delats upp i tre resultatenheter – Anfall, Mittfält och Försvar. Sen tillkommer två stödenheter – Material och Friskvård samt en bemanningsenhet kallad Avbytarbänken. Staben har utökats med en ekonom och en controller för att hantera att varje del nu har en egen budget och interndebiterar de andra enheterna baserat på vissa fördelningstal t ex får Anfall betala för passningar levererade från Mittfält.

Alla enheter har tagit fram mål för verksamheten. Anfall har t ex att göra så många mål som möjligt, vara spelbara (mäts i antal sprungna metrar) samt publikkontakt (mäts i antal skrivna autografer). Mittfält har tagit fram målet att flytta upp spelet (mäts i passningsprocent) och för att hålla nere kostnaderna mot Material så har de ett mål att hålla kläder och skor så rena som möjligt. Försvar har som mål att vara jämställda och inkluderande, de ska bli certifierade inom kvalité och miljö samt släppa in så få mål som möjligt.

Det har skrivits processdokument som beskriver spelet och man jobbar med ständiga förbättringar i ett årshjul. Spelarna har skickats på kurs där de fått lära sig hur de ska rapportera avvikelser efter varje match. Det skrivs handlingsprogram för varje spelare som inte uppfyller de uppsatta målen och det har startats en Landslagsinspektion som kommer att kontrollera all dokumentation.

För att få ett kundfokus kommer publiken efter varje match få fylla i en enkät om hur det upplevt spelet.

Det kommer öppnas upp för privata alternativ genom att det finns en spelarpeng som följer med varje spelare. En aktör som redan visat intresse är koncernen Engelska ligan som börjar med en fristående försvarslinje.

Förslag finns att spelarbetyg ska ges redan i pausen mellan halvlekarna för att lyfta spelet inför andra halvleken. Ett annat förslag är att belöna särskilt skickliga spelare.

Vision:

År 2020  deltar alla  spelare aktivt i spelet. Vi vinner matcher och är det självklara valet för alla sportintresserade svenskar. Landslaget är internationellt erkänt för sin laganda och fair play. Vi får in bollen i mål!

Publicerat i Politik | Lämna en kommentar

Webb för Strömmingsloppet

Har satt upp en ny webbsajt för Strömmingsloppet i Söderhamn på http://www.strommingsloppet.info

Blev WordPress den här gången också 🙂

Publicerat i Nyheter, Personligt | Lämna en kommentar

En liten wardrive runda i Söderhamn

Trådlösa accesspunkter i Söderhamn

En del ligger dubbelt eftersom jag testat olika programvaror och inte orkat rensa. Många accesspunkter är gröna eller orange vilket innebär att de saknar eller har undermålig kryptering. Läs hur du säkrar ditt trådlösa nätverk på Teknikhemmet.

Publicerat i Internet, Personligt | Etiketter , | Lämna en kommentar

Stoppa Sex Trafficking

Den nya handkrämen Soft Hands, Kind Heart Hand Cream är en produkt som skapats speciellt för The Body Shops nya kampanj “Stop Sex Trafficking of Children and Young People”.

Det är en skönt vårdande handkräm som gör dina händer ljuvligt mjuka. Den absorberas snabbt och är fuktighetsbevarande och mjukgörande. Lenande extrakt av angelika vårdar huden. Krämen har dessutom en skönt fräsch doft av grönska.
För varje såld Soft Hands, Kind Heart Hand Cream går 77 kr direkt till ECPAT. Det är den ekonomiska delen av ”Stop Sex Trafficking of Children & Young People”, en kampanj som vi på The Body Shop drar i gång i augusti. Du kan vårda och skydda din hud med Soft Hands, Kind Heart Hand Cream samtidigt som du hjälper till att skydda barn och ungdomar som utsatts för trafficking eller som riskerar att göra det.

Soft Hands, Kind Heart Hand Cream innehåller dessutom italiensk ekologisk olivolja, producerad genom vårt unika program för rättvis handel – Community Trade. Handeln ger en hållbar inkomst till olivodlarna och deras familjer, och olivolja är fantastisk på att få dina händer att bli mjuka och lena.

Det här inlägget gör reklam för Body Shops produkter och kampanj mot trafficking. Jag stödjer kampanjen och blev uppmärksammad på den genom att jag är en Buzzador.

Publicerat i Personligt | Etiketter | Lämna en kommentar

Bloggen är död! Länge leve bloggen!

Det var några dagar sedan jag skrev något inlägg. Det hela började med att jag ställde till det med min HTPC när jag uppgraderade firmware på moderkortet. Sen började det jag en diskussion med marra.se om att slå ihop våra bloggar eftersom vi skriver om samma sak och jag också funderat på att öppna ett forum.

Det hela har resulterat i en ny webbplats teknikhemmet.se där vi kommer skriva i fortsättningen. Vi håller fortfarande på att få ordning på alla delar av webbplatsen och precis som alla bra webbplatser kommer den ständigt vara i utveckling.

Adressen för prenumerationer är http://teknikhemmet.se/feed/

Publicerat i HTPC, Personligt | 6 kommentarer

USB prylar

Fick en fråga om vad jag har anslutet via USB till min HTPC och varför jag tyckte det var viktigt med många portar. Har idag följande anslutet:

  • TV-kort Hauppauge WinTV Nova-TD
  • Blåtand dongle
  • Två IR-mottagare till fjärrkontroll och tangenbord
  • Microsoft Sidewinder Gamepad

Fyra portar går till frontpanelen även om jag normalt bara ansluter min gamepad den vägen så är alla portarna aktiverade. Sen är det lite problematiskt att kombinera TV-kortet med andra saker på samma USB kanal eftersom det drar en hel del ström. Har även planer på att ansluta ett USB minne och köra systemet från det.

Det blir alltså en hel del upptagna USB portar och man vet aldrig när det dyker upp något nytt. Tycker det är smidigare att kunna ansluta direkt än att använda en USB-hubb som också behöver ström.

Publicerat i HTPC | Lämna en kommentar

Ombyggnad av min HTPC

Har nu införskaffat ett nytt moderkort och det blev ett Asus AM2 NF430. Hade inget behov av integrerad grafik eftersom jag har ett ATI HD3450. Viktigt var att kortet hade gott om USB kontakter (10 st.) och sen var det billigt. Har dessutom skaffat ett Asus Xonar D2 ljudkort för att övergå till analogt ljud till min receiver.

Nu skall sakerna skruvas på plats och det bli ominstallation av hela klabbet. Kommer därför prioritera det framför att skriva på bloggen. Får återkomma med erfarenheter från installationen och kanske får jag ihop en installationguide för Mediaportal.

Nu ska jag fundera på vilka Codecs jag ska installera. Har använt mig av CCCP tidigare men det paketet har inte uppdaterats på länge.

Publicerat i HTPC | 2 kommentarer

Nytt på hårdvarufronten

Följer en serie artiklar på AnandTech om Intel G45 och när den är klar tänkte jag gå igenom och uppdatera mina hårdvarurekommendationer. Det har hänt en del sen jag skrev mina olika inlägg men det är inga jätteförändringar. Det är framför allt moderkort med integrerad grafik som är det stora frågetecknet. Är Intel G45 ett bra val eller har det för många problem?

Processorerna är billigare och det har släppts en del nya modeller men det är mer på den fyrkärniga sidan det hänt saker och det behövs inte direkt i en HTPC.

4000-serien av grafikkort från AMD/ATI med integrerat flerkanalsljud via HDMI ska jag kolla närmare på. Det är troligen ett väldigt bra val tillsammans med en Intel CPU om man inte vill använda integrerad grafik.

På nätaggregatsidan tänkte jag ta med en 80+ variant med runt 300W kapacitet eftersom det räcker till en HTPC.

Ska överväga att ta med någon Solid State Disk (SDD) bland hårddiskarna samt Samsung F1 som prestanda alternativ.

Beträffande ljudkort är det främst korten från Asus och Auzentech, som ska klara av bitstreaming av HD-ljud, jag tänkte skriva lite om.

Jag har hittat några nya spännande tangentbord, möss och fjärrkontroller men vet inte om någon av dem är att rekommendera. Får nog avvakta med det tills jag läst lite tester av dem.

Rekommandationerna av minne och kylning får nog vara som de är. Likaså TV-kort om jag inte tar upp det Hauppauge Nova-TD som jag använder själv.

Publicerat i HTPC, Hårdvara | Lämna en kommentar

Bios trubbel

Min HTPC har inte varit riktigt kry den senaste tiden och har dessutom varnat för att en USB enhet inte funkar som den ska. Tror det blev resultatet efter att blixten slog ut mitt USB TV-kort (och digitalbox samt varmvattenberedare). Provade därför att köra MSI Live Update som kollar att man har de senaste drivrutinerna och bios.

Det visade sig att det fanns en nyare version av Bios till mitt moderkort och av bara farten satte jag ingång en uppgradering. Eftersom jag inte har någon diskettstation i min HTPC gjordes uppgraderingen inifrån Windows. Det var ett misstag skulle det visa sig. Efter 49% hängde sig datorn helt. Jag väntade tålmodigt på att den skulle fortsätta men inget hände.

Provade tillslut att starta om datorn och självklart funkade inte det. Det blev inte ens någon bild. Illa, illa. Körde en reset på cmos för att kolla om det kunde hjälpa men inget resultat. Nu gråter jag inte störtfloder pga av det här eftersom det ändå var problem med moderkortet. Det blir att beställa ett nytt kort om ingen har något annat bra förslag?

Publicerat i HTPC, Hårdvara | 3 kommentarer

VLC – den schweiziska kniven för media

VideoLAN med sin klient VLC (VideoLAN Client) är ett väldigt kraftfullt program för att hantera film och musik. Den stora styrkan ligger i att VLC klarar av att spela upp nästan vad som helst. Att det dessutom innehåller en serverdel som kan streama video och musik gör det ännu mer användbart. Det går dessutom att använda VLC för att konvertera mellan olika format genom att strömma till en lokal fil på hårddisken.

Det är alltså viktigt att känna till att VLC har egna inbyggda codecs för att klara av olika filtyper. Fördelen är att man behöver inte installera någonting mer än VLC för att kunna spela upp nästan vad som helst. Nackdelen är att de codecs som används i VLC inte kan användas av andra program som Mediaportal, Windows Media Player, Media Player Classic et.c. Det gör dessutom ingen skillnad om man installerar andra codecs för att förbättra uppspelning t.ex. CoreAVC eller AC3Filter. VLC kommer bara nyttja sina egna interna filter.

Lifehacker beskriver några av de roliga saker som man kan använda VLC till. Där nämns även det inbyggda webbgränssnitt som VLC har och Engadget beskriver lite mer i detalj hur man kan använda det. Kolla även kommentarerna till den artikeln för där finns det en del bra tips.

Publicerat i IT | 2 kommentarer