Dags att börja tvätta bilen igen?

Var glad idag när jag åkte till jobbet för det regnade och jag tänkte på att nu måste min Focus underrede bli rent. Sen ser man att DN följt upp artikeln om att biltvättar kan skada din bil och intervjuat ett antal företrädare för branschen. De hävdar föga överraskande att det visst är bra att tvätta bilen och att vattnet renas.

En mening som mitt öga fastnade på var ”Maximalt kanske det kan finnas två procent salt”. Två procent! Det är hur mycket som helst och inget jag vill spruta på min bil. Jag hoppas han menar två procent salthaltigt vatten.

Är kluven till frågan men eftersom motormännen och rostskyddsexperten också anser att det är bättre att tvätta i automat än att inte tvätta alls så får man väl kanske fortsätta med det. Det syns ju tydligt hur smutsen binder fukt och det kan inte vara bra i längden men är det värre än att spruta på en massa saltvatten? Undrar hur många som tog fasta på gårdagens artiklar och inte sett dementierna?

Det här inlägget postades i Miljö, Motor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.