Dags att flytta ut på Internet

FeedReader var tills för några dagar sedan min vän när det gällde att läsa nyhetflöden (RSS/ATOM) men jag hade börjat störa mig på att jag inte kunde komma åt mina bevakningar när jag satt vid en annan dator. När jag ramlade in på Tommy k Johanssons inlägg om 5 sajter han inte klarar sig utan tog jag mig i kragen och flyttade över mina prenumerationer till Google Reader.

Det fungerade väldigt smidigt och jag började fundera över om det skulle gå att flytta över en massa annat till nätet. Office paket finns det flera och en del program för bildredigering men hur är det med allt annat tok som ligger och fyller upp mina hårddiskar? Bilder laddar jag upp till Flickr men var är det lämpligt att flytta resten som ligger i Mina Dokument? Var ska jag ladda upp min musik för att komma åt den överallt på ett smidigt sätt?

Har bestämt mig för att undersöka dessa frågor och liknande som dyker upp på vägen ev. kommer jag försöka kompletera det som inte går att köra via webbläsare med program som går att köra direkt från ett USB-minne. Allt för att bli oberoende av dator och förhoppningsvis operativsystem i förlängningen. Kom gärna med tips på bra webbsajter som jag kan använda mig av.

Internet är operativsystemet!

Det här inlägget postades i Internet, IT, Webbtjänster. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dags att flytta ut på Internet

 1. Niklas Morberg skriver:

  Tommy träffar 4 av 5 applikationer som jag själv kör på nätet (inte så mycket Analytics, men jag kör det ibland). Jag har personligen bytt ut del.icio.us mot foxmarks (firefox-plugin) som synkar dina bokmärken mellan olika burkar och ger dig tillgång till dem på nätet.

  Flickr har du redan hittat. FriendFeed gillar jag som social media-aggregator. Reqall är bra som att-göra-lista (synkar till min iPod touch så jag kan komma åt listan off-line).

  V.g. musik har jag hört talas om http://www.mp3tunes.com, men har inte provat det själv (den funkar dessutom tillsammans med min SqueezeBox). Jag är väl snål, men tycker inte riktigt att det är värt pengarna i kombination med risken att nertiden blir större än dagens lösning.

 2. Kenneth skriver:

  1) Vill man ha en webb-baserad browser-oberoende bokmärkeshanterare, kan jag tipsa om SiteBar (http://sitebar.org/screenshots.php). Den är OpenSource och kan antingen hostas hos SiteBar själva eller så kan man (som i mitt fall) installera den på ett webhotell med PHP & MySQL. Kanon-integration i både IE och Firefox.

  2) Japp, kör själv Google Reader, funkar även i min Windows-mobil.

 3. Johan Daniels skriver:

  Som webb kalender har jag använt Google Calender, vilken jag kan rekommendera.
  Att enkelt kunna importera andras kalendrar är helt suveränt (tex ien familjesituation.)

  Vart ska man finna disk på nätet? Jag skulle vilja lagra över 5Gb och då veti fasen var man hittar nått gratis.

  StumbleUpon är mitt tidsfördriv på nätet. Jag tror ibland att jag är beroende.

  /Daniels

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.