Nytt på hårdvarufronten

Följer en serie artiklar på AnandTech om Intel G45 och när den är klar tänkte jag gå igenom och uppdatera mina hårdvarurekommendationer. Det har hänt en del sen jag skrev mina olika inlägg men det är inga jätteförändringar. Det är framför allt moderkort med integrerad grafik som är det stora frågetecknet. Är Intel G45 ett bra val eller har det för många problem?

Processorerna är billigare och det har släppts en del nya modeller men det är mer på den fyrkärniga sidan det hänt saker och det behövs inte direkt i en HTPC.

4000-serien av grafikkort från AMD/ATI med integrerat flerkanalsljud via HDMI ska jag kolla närmare på. Det är troligen ett väldigt bra val tillsammans med en Intel CPU om man inte vill använda integrerad grafik.

På nätaggregatsidan tänkte jag ta med en 80+ variant med runt 300W kapacitet eftersom det räcker till en HTPC.

Ska överväga att ta med någon Solid State Disk (SDD) bland hårddiskarna samt Samsung F1 som prestanda alternativ.

Beträffande ljudkort är det främst korten från Asus och Auzentech, som ska klara av bitstreaming av HD-ljud, jag tänkte skriva lite om.

Jag har hittat några nya spännande tangentbord, möss och fjärrkontroller men vet inte om någon av dem är att rekommendera. Får nog avvakta med det tills jag läst lite tester av dem.

Rekommandationerna av minne och kylning får nog vara som de är. Likaså TV-kort om jag inte tar upp det Hauppauge Nova-TD som jag använder själv.

Det här inlägget postades i HTPC, Hårdvara. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.