Fotbollslandslaget inför NPM

Har kommit över interna dokument från fotbollslandslaget som beskriver hur de går över till en ny styr och ledningsmodell baserad på idéer från industrin. Det innebär att laget nu delats upp i tre resultatenheter – Anfall, Mittfält och Försvar. Sen tillkommer två stödenheter – Material och Friskvård samt en bemanningsenhet kallad Avbytarbänken. Staben har utökats med en ekonom och en controller för att hantera att varje del nu har en egen budget och interndebiterar de andra enheterna baserat på vissa fördelningstal t ex får Anfall betala för passningar levererade från Mittfält.

Alla enheter har tagit fram mål för verksamheten. Anfall har t ex att göra så många mål som möjligt, vara spelbara (mäts i antal sprungna metrar) samt publikkontakt (mäts i antal skrivna autografer). Mittfält har tagit fram målet att flytta upp spelet (mäts i passningsprocent) och för att hålla nere kostnaderna mot Material så har de ett mål att hålla kläder och skor så rena som möjligt. Försvar har som mål att vara jämställda och inkluderande, de ska bli certifierade inom kvalité och miljö samt släppa in så få mål som möjligt.

Det har skrivits processdokument som beskriver spelet och man jobbar med ständiga förbättringar i ett årshjul. Spelarna har skickats på kurs där de fått lära sig hur de ska rapportera avvikelser efter varje match. Det skrivs handlingsprogram för varje spelare som inte uppfyller de uppsatta målen och det har startats en Landslagsinspektion som kommer att kontrollera all dokumentation.

För att få ett kundfokus kommer publiken efter varje match få fylla i en enkät om hur det upplevt spelet.

Det kommer öppnas upp för privata alternativ genom att det finns en spelarpeng som följer med varje spelare. En aktör som redan visat intresse är koncernen Engelska ligan som börjar med en fristående försvarslinje.

Förslag finns att spelarbetyg ska ges redan i pausen mellan halvlekarna för att lyfta spelet inför andra halvleken. Ett annat förslag är att belöna särskilt skickliga spelare.

Vision:

År 2020  deltar alla  spelare aktivt i spelet. Vi vinner matcher och är det självklara valet för alla sportintresserade svenskar. Landslaget är internationellt erkänt för sin laganda och fair play. Vi får in bollen i mål!

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.